Minister breekt belofte!

Toch prijsvechters op Lelystad Airport. Minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) heeft bevestigd dat Lelystad Airport er niet aan ontkomt prijsvechters toe te laten op de luchthaven. Dit in tegenstelling tot eerdere toezeggingen. Daarmee verbreekt de Minister een belangrijke belofte volgens vele criticasters van de luchthaven maar ook volgens haar eigen collega’s.De grote vraag is hoe de Tweede Kamer hiermee omgaat. Een meerderheid heeft altijd gezegd tegen autonome groei te zijn: Lelystad Airport mag uitsluitend vakantieverkeer van Schiphol overnemen.

Tot twee keer keurde de Europese Commissie het plan af om alleen vluchten over te nemen van Schiphol. Dit plan werd afgekeurd omdat het in strijd was en is met de vrije marktregels binnen de Europese Unie. Een derde versie van de vvr, die eerder dit jaar wél door ‘Brussel’ werd goedgekeurd, maakt autonome groei echter mogelijk. Daarmee wordt op Lelystad Airport de deur open gezet voor nieuwe prijsvechters.

Duidelijk en ook logisch en dus zijn de consequenties ook duidelijk. Prijsvechters zullen zich gaan mengen in de vrijgekomen ruimte op Lelystad Airport. Denk aan prijsvechters zoals Ryanair en Wizzair, daarentegen is het slecht nieuws voor KLM.

Admin

Beheerder van de website Vliegveld Leylstad Airport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 + 15 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.